Parkmanagement

Mijn naam is Arjan Moerman en sinds april 2020 ben ik parkmanager voor Bijsterhuizen en Wijchen Oost. Van huis uit ben ik online marketing strateeg en heb sales functies vervult in de IT en Auto-ID sector, met name in de ziekenhuiswereld, defensie en semi-overheden. Sinds 2017 ben ik eigenaar van Blickfång Communicatie, een online marketing bureau. Naast dit werk zet ik mij in voor commerciële netwerken; zo heb ik Open Coffee Wijchen georganiseerd, was ik voorzitter van MKB Wijchen en ben ik lid van BNI Traianus Nijmegen, waar ik diverse rollen heb ingevuld. Ook ben ik zo’n zes jaar actief geweest als raadscommissielid in de gemeente Wijchen.

fotograaf: Frank Muller

Bedrijvenparkmanagement of gebiedsmanagement wordt als volgt omschreven:

“Het beheren en ontwikkelen van werklocaties met als doel het verkrijgen en op lange termijn behouden en ontwikkelen van (toegevoegde) waarde voor het terrein en de stakeholders.”

Twee bedrijventerreinen

En dan heb ik vanaf 1 april 2020 als parkmanager het stokje van Willy Brink over mogen nemen. Manager van 2 grote bedrijventerreinen die niet alleen in Wijchen maar in de provincie een krachtige rol spelen. Immers, samen vormen we één van de grootste bedrijventerreinen in de regio Nijmegen en ver daarbuiten. We bevinden ons midden in een logistiek knooppunt voor Nederland en Duitsland en vormen daarmee een poort naar de rest van Europa. Hiermee zijn de terreinen een grote factor in de regionale werkgelegenheid.

Vanzelfsprekend willen we dat blijven en er is dan ook genoeg te doen. Denk hierbij aan veiligheid, duurzaamheid maar ook aan het belang van een goede openbare ruimte of collectieve voorzieningen. Kortom, veel te doen en werk aan de winkel.

Wilt u lid worden, hebt u vragen of ideeën of stelt u prijs op een bezoek van mij, bel dan gerust. Ik kom graag bij u op de koffie!

Kwaliteit

Met het oog op een goede concurrentiepositie is het van belang dat bedrijven in een zo optimaal mogelijke bedrijfsomgeving kunnen functioneren. Een van de belangrijkste aspecten daarbij is de kwaliteit van uw bedrijventerrein. Een veilig, goed onderhouden en goed (digitaal) bereikbaar bedrijventerrein is van groot belang voor u, uw medewerkers en uw relaties. Het draagt o.a. bij aan een aangename werkomgeving en leidt tot het behoud, of zelfs toename, van de waarde van het onroerend goed.

Prioriteiten

Als parkmanager geef ik, samen met bestuur en diverse werkgroepen, invulling aan de prioriteiten van de Bedrijvenvereniging Wijchen Oost;

• Een veilig bedrijventerrein.
  • Nette kwaliteit van de groenstructuur en de openbare ruimte.
  • Goede (digitale) bereikbaarheid.
  • Netwerken, ledenwerving en belangenbehartiging naar de gemeente.
  • Collectieve inkoop; het behalen van collectieve voordelen.

Parkmanagement staat of valt bij het draagvlak van de individuele ondernemers op het bedrijventerrein. Ruim 70% van de bedrijven/onroerend goed zien nu al de meerwaarde van samenwerking en zijn lid van de bedrijvenvereniging.